σχολικό υλικό για μαθητές προχωρημένο υλικό για ρομαντικούς επιπλέον υλικό για καθηγητές εξαντλημένα αρχεία σκαναρισμένα προσωπικό υλίκο
Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου ελληνικές συλλογές ασκήσεων πρόσφατα άρθρα
+ εργασίες
σχολικά βιβλία 1940-2016 Απολλώνιο πρόβλημα
Μαθηματικά Β΄ Γυμνασίου αντιστροφή + γεωμ. μετασχηματισμοί διπλωματικές εργασίες τετράδια γνωστών Γεωμετρών ανακατασκευές βιβλίων (ανενεργή)
Μαθηματικά Γ΄ Γυμνασίου κωνικές τομές γεωμετρικά πρόσφατα βιβλία παλιά βοηθήματα Γεωμετρίας Στήλη της Γεωμετρίας (ανενεργή)
Γεωμετρία Α΄ Λυκείου μη Ευκλείδειες Γεωμετρίες σύγχρονες βιβλιοπροτάσεις παλιά βοηθήματα Τριγωνομετρίας
Γεωμετρία Β΄ Λυκείου Παραστατική + Προβολική ιδανική βιβλιοθήκη Γεωμετρίας παλιά βοηθήματα Αναλ. Γεωμετρίας
(αρχική σελίδα) η γεωμετρία στις εισαγωγικές εξετάσειςΚιβωτός Εργασιών Γεωμετρίας

Για αξιόλογο υλικό διαχρονικά στα υπόλοιπα Σχολικά Μαθηματικά, ελάτε στην σελίδα: Για την αγάπη των μαθηματικών
Για προβλήματα Γεωμετρίας Ολυμπιάδων, σημειώσεις & βιβλία στα Αγγλικά, ελάτε στην σελίδα: Imogeometry

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Σταυρόπουλος Ποθητός: 2 βιβλία, 1 εργασία και 3 τετράδια Γεωμετρίας (1966-68)

  • Σταυρόπουλος Ποθητός -  Ασκήσεις Γεωμετρίας 
  • Σταυρόπουλος Ποθητός -  Ασκήσεις Στερεομετρίας
  • Σταυρόπουλος Ποθητός -  Περί των ευθυγράμμων διαμέτρων των αλγεβρικών καμπυλών τάξεως 2ν+1 (Δελτίον της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τόμος ΚΗ - Α' Β' Γ' 1954)

Φροντιστήριο Σταυρόπουλου -Τσατσάκη, σχολικά έτη 1966-1967, 1967-1968
  • 3 τετράδια Γεωμετρίας από τον μαθητή τότε Βαγγέλη Τασσόπουλο, με διδάσκοντα τον Ποθητό Σταυρόπουλο (Μετρικές Σχέσεις - Γ.Τόποι + Γ. Κατασκευές - Εμβαδά + Στερεομετρία), λύσεις των βιβλίων του ''Ασκήσεις Γεωμετρίας'' και ''Ασκήσεις Στερεομετρίας''

Άλλος ξακουστός Γεωμέτρης και ιδιοκτήτης φροντιστηρίων στο παρελθόν, ήταν ο Ποθητός Σταυρόπουλος με καταγωγή από την Ζαχάρω Ηλείας. Συχνά αναφερόταν στα Δελτία του Πάλλα, στις λύσεις των πολύ δύσκολων ασκήσεις των τότε Εισαγωγικών Εξετάσεων στην Γεωμετρία (Πολυτεχνείο και ΣΜΑ).

Από την παρούσα σελίδα, σε συνεργασία με τον γιό του, βρέθηκαν τα άπαντά του και θα ανεβούν εν καιρώ. Προς το παρόν, ας δούμε δυο βιβλία , μια εργασία και 3 τετράδια από το μάθημά του.

Ασκήσεις Γεωμετρίας

https://drive.google.com/file/d/0B9uh0VymSVrpUENxMFdWNzNKZVk/view?usp=sharing

Ασκήσεις Στερεομετρίας

 https://drive.google.com/file/d/0B9uh0VymSVrpNnJESHlXV3hVSE0/view?usp=sharing

Ευχαριστώ τον Γιώργο Τασσόπουλο, για τον δανεισμό των τετραδιών του αδερφού του Βαγγέλη,
ώστε να γνωρίσουμε και οι νεώτεροι, άλλης γενιάς, τετράδια Γεωμετρίας από τον πίνακα ενός γνωστού Γεωμέτρη. Για δυο χρονιές ο αδερφός του πήγαινε στα Φροντιστήρια Σταυρόπουλου - Τσατσάκη τα σχολικά έτη 1966-67 και 1967-68 και μετά πέρασε στο Γεωπονικό. Τα τετράδια  του είναι καθαρογραμμένα, γιατί την 2η χρονιά που δεν πήγαινε σχολείο, τις καθαρόγραφε τα απογευματα. Δεν μετατράπηκαν σε ασπρόμαυρο, όπως άλλα τετράδια επειδή χρησιμοποιούσε και κόκκινο αλλά και μπλέ στυλο για τα σχήματα και θα ήταν κρίμα να χαθεί τέτοια ομορφιά.

Τα παρακάτω τετράδια αποτελούν λύσεις των αντίστοιχων βιβλίων του ''Ασκήσεις Γεωμετρίας'' και ''Ασκήσεις Στερεομετρίας'', που ήταν συλλογές άλυτων ασκήσεων.

Μετρικές Σχέσεις - Γ. Τόποι                     Γ. Κατασκευές - Εμβαδά
 (λύσεις Ασκήσεων Γεωμετρίας)


Στερεομετρία
(λύσεις Ασκήσεων Στερεομετρίας)


https://drive.google.com/file/d/0B9uh0VymSVrpMWxiTXRDOGppR1k/view?usp=sharingΣταυρόπουλος Ποθητός -  Περί των ευθυγράμμων διαμέτρων των αλγεβρικών καμπυλών τάξεως 2ν+1 (Δελτίον της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τόμος ΚΗ - Α' Β' Γ' 1954)https://drive.google.com/file/d/0B9uh0VymSVrpQy1DV1RLVFlrZlk/view?usp=sharing


Ευπρόσδεκτά είναι οποιαδήποτε τετράδια Γεωμετρίας από οποιονδήποτε μεγάλο Γεωμέτρη της εποχής πριν το 1980, είτε τα σκανάρει κάποιος και μου τα στέλνει, είτε επικοινωνεί μαζί μου στο parmenides51 παπάκι gmail.com για να τα δανειστώ και να τα σκανάρω ο ίδιος, προκειμένου να διασωθεί κάτι ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου