drop down menu

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Κυριαζής Νίκος: Αρμονική Γεωμετρία (2015)

  • Κυριαζής Νίκος - Αρμονική Γεωμετρία (2015)



Ο Νίκος Κυριαζής είναι ένας σύγχρονος Ρομαντικός κι Ερευνητής της Γεωμετρίας. Έχει γράψει 5 βιβλία σε 21 τόμους, εκ των οποίων μερικοί δεν έχουν όλα εκδοθεί ακόμα. Συμμετέχοντας  στο mathematica.gr , έγραψε στο ίντερνετ ένα νέο βιβλίο Γεωμετρίας, το 22ο βιβλίο του 844 σελίδων, το οποίο αποκαλεί Αρμονική Γεωμετρία (29.11.2011-24.10.2014) και στις 10.01.2015 το έδωσε δημόσια μέσω ίντερνετ σε μορφή pdf.




Κατεβάστε το εδώ.


πηγή: www.mathematica.gr




Αν δεν είστε αγνώμονες, όπως είναι αρκετά άτομα στο ίντερνετ πλέον ,
μπορείτε να τον ευχαριστήσετε δημόσια εκεί  αν είστε μέλος του mathematica.gr
ή στα σχόλια της παρούσας ανάρτησης (θα φροντίσω να τα δει).



Προσωπικά, όπως έχω γράψει και άλλοτε,
Νίκο σε ευχαριστώ ξανά, σε θαυμάζω για ο,τι κάνεις κι ας μην σε καταλαβαίνω.

Πρόσφατα βιβλία Γεωμετρίας συγκεντρώνονται εδώ.

Δείτε παρακάτω την βιβλιογραφία του καθώς και μερικές σημαντικές αναρτήσεις του:
















Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ » Τετ. Δεκ. 23, 2009 10:19 am

(ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ)

Όσο για τα βιβλία μου που με ρωτάς, η απάντηση δεν είναι απλή. Έχω να σου ειπώ όμως σχετικά τα εξής:
Όλα τα βιβλία μου είναι πέντε ( όλα με αυτοέκδοση), συνολικά 21 τόμων μέχρι τώρα , που αναλύονται ως εξής: 

 1/. Γεωμετρία, Εγγεγραμμένα- Περιγεγραμμένα Σχήματα (έρευνα). Αποτελείται από έξι τόμους. Έχουν γραφεί όλοι, ενώ έχουν κυκλοφορήσει οι 1, 2, 3, 4 και 6 τόμοι. Από αυτούς εγώ διαθέτω τους 1,2, 4 και 6 από 1-2 αντίτυπα.
Πρόκειται για διεξοδικό έργο, καθώς τούτο ερευνά όλα τα Εγγεγραμμένα - Περιγεγραμμένα Σχήματα από τρίγωνα μέχρι ν-πλευρα, απλά και πλήρη, κυρτά και μη, αρμονικά και μη, όπως και συμπλέγματα τούτων. Έχει χαρακτηριστεί από μαθηματικούς μοναδικό και μνημειώδες.
2/. Συμπλήρωμα του παραπάνω βιβλίου Γεωμετρίας.
Αποτελείται από έναν τόμο. Έχει γραφεί αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει. Θα κυκλοφορήσει όταν μου δοθεί χρόνος.
3/. Ανάλογο του Θεωρήματος Ceva.
Αποτελείται από δύο τόμους. Έχει γραφεί αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει. Θα κυκλοφορήσει όταν μου δοθεί ευκαιρία.
4. Ορθοκενρικά Τετράπλευρα.
Αποτελείται από έναν τόμο. Έχει γραφεί αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει. Θα κυκλοφορήσει όταν μου δοθεί χρόνος. Δημοσιεύτηκε μία σχετική συνοπτική εργασία στο περιοδικό «Τα Μαθηματικά στο Ενιαίο Λύκειο».
5/. Νέα Στοιχεία Γεωμετρίας.
Αποτελείται από δέκα τόμους. Έχουν γραφεί όλοι, ενώ έχουν κυκλοφορήσει, οι επτά πρώτοι τόμοι. Διαθέτω εγώ τους 3, 4, 5,6, τόμους από 1-3 αντίτυπα, ενώ του 7 τόμου διαθέτω αρκετά αντίτυπα. Στο βιβλίο αυτό δίνονται Γεωμετρικές Προτάσεις, δικής μου έμπνευσης, απλές μέχρι πολύ δύσκολες, για μαθητές Λυκείου και εκείνους που θέλουν να λάβουν μέρος σε Ολυμπιάδες.
6/. Άρθρα.
Έχω γράψει ακόμη και 57 πρωτότυπες εργασίες (άρθρα), που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά Ελληνικά και ξένα. Αυτά έχουν αποτελέσει δύο τόμους, οι οποίοι έχουν εξαντληθεί.
Το όλο παραπάνω έργο μου έχει τιμηθεί και από την Ακαδημία Αθηνών σε πανηγυρική της συνεδρία.
Μερικά αντίτυπα, από τα παραπάνω βιβλία μου, διαθέτει και το βιβλιοπωλείο «Μαθηματική Βιβλιοθήκη (Θεσσαλονίκη)», τηλ. 2310-682.080.
Ο τόμος 7 του βιβλίου «Νέα Στοιχεία Γεωμετρίας», που πρόσφατα κυκλοφόρησε, σε πολυτελή έκδοση, διατίθεται επίσης και από τα βιβλιοπωλεία Σαββάλα, Πρωτοπορία, στη Θεσσαλονίκη και Σαββάλα, Κορφιάτη, στην Αθήνα.
Η αξία των βιβλίων μου δε βασίζεται στην ωραία εμφάνισή τους και στον κομψό τρόπο παρουσίασής τους, αλλά στο πρωτότυπο περιεχόμενό τους.


Φιλικά.
Νίκος Κυριαζής.




Δημοσίευσηαπό ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ » Σάβ. Νοέμ. 07, 2015 6:08 pm


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΕΔΩ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αγαπητοί φίλοι, φίλοι της ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ.
Την 29-11-2011 άρχισε η εργασία αυτή, με έναυσμα μια άσκηση που δόθηκε τότε εδώ στο mathematica.gr, οπότε προέκυψε αρκετή ύλη, η οποία την 12-9-2013 άρχισε να αποτελεί την ύλη του βιβλίου με τίτλο «ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ». Έτσι με βάση την ύλη αυτή, ξεκίνησε στην ουσία και η συγγραφή του βιβλίου αυτού.
Έκτοτε, η δημιουργία αυτή συνεχίσθηκε μέχρι σήμερα, που ολοκληρώθηκε το βιβλίο αυτό, οπότε και κάνω τον τελικό απολογισμό.
Οι αναρτήσεις μας εδώ, διαφόρων νέων και πρωτοεμφανιζομένων πιστεύω Προτάσεων - Προβλημάτων και Μεθόδων, για περίπου τέσσερα χρόνια ήταν συνεχείς.
Συνεχείς ήταν επίσης και οι επισκέψεις των φίλων μελών του mathematica, που υπερέβησαν τις σαράντα χιλιάδες, τις οποίες είχαμε θέσει σα στόχο, τους οποίους θέλω και να ευχαριστήσω θερμά, καθώς, έστω και με τον τρόπο αυτό, με εμψύχωναν και μου έδιναν κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσω. Είναι φυσικό επόμενο να ευχαριστήσω διπλά εκείνους που συμμετείχαν και συνέβαλαν ενεργά με κάθε τρόπο στην προσπάθειά μου αυτή.
Ακόμη, συνεχείς ήταν και οι επισκέψεις των φίλων μη μελών του mathematica, που εκτιμώ ότι υπερέβησαν τις διακόσιες πενήντα χιλιάδες, τους οποίους επίσης ευχαριστώ θερμά και από τους οποίους πιστεύω ότι πολλοί είναι διαπρεπείς και Πανεπιστημιακοί Μαθηματικοί, που αν αληθεύει τούτο και εθελοτυφλούν, τότε προφανώς δεν θέλουν να ασχοληθούν με την Ευκλείδεια Γεωμετρία [ΕΔΩ] (έχει αναρτηθεί ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ) [Επειδή προφανώς την θεωρούν παρακατιανή, παρωχημένη, πεπερασμένη και εξαντλημένη (όλα τα βιβλία μου όμως αποδεικνύουν το αντίθετο)].
Επίσης, ευχαριστώ εκείνους που μελέτησαν σε βάθος την εργασία αυτή.
Ομοίως, ευχαριστώ προκαταβολικά και εκείνους που θα μελετήσουν μελλοντικά σε βάθος το βιβλίο αυτό και θα μας υποδείξουν τα λάθη που θα εντοπίσουν,
τα οποία (λάθη) προφανώς υπάρχουν (αφού πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη εργασία), για να γίνουν και οι σχετικές διορθώσεις.
Πιστεύω ότι με τη μελέτη τους αυτή, ένοιωσαν ή θα νοιώσουν έντονα τη Μαγεία και όλο το Μεγαλείο της Γεωμετρίας.
Τέλος, περισσότερο ευχαριστώ εκείνους που πείσθηκαν μετά την προσπάθειά μου αυτή, να ασχοληθούν όχι απλά με την Γεωμετρία, λύνοντας μόνο Ασκήσεις, αλλά με την έρευνα της Γεωμετρίας, ώστε να συνεισφέρουν πραγματική υπηρεσία στην εξέλιξη αυτής.
Ο απολογισμός παρουσιάζεται σημαντικός, καθώς:
1. Παρουσιάστηκαν (αναρτήθηκαν) εδώ, συνολικά:
α. Νέες Προτάσεις και Προβλήματα, με τις αποδείξεις ή λύσεις τους περίπου: Διακόσιες σαράντα .
β. Νέες Μέθοδοι (εργαλεία για τις αποδείξεις-λύσεις σχετικών Προτάσεων- Προβλημάτων): Πέντε .
γ. Σχετικές νέες Θεωρίες: Πολλές και σημαντικές.
2. Δεν κρίθηκε σκόπιμο να αναρτηθούν εδώ (κυρίως λόγω ελλείψεως χρόνου, καθώς έπρεπε να δίνεται και χρόνος για τις απαντήσεις):
α. Νέες Προτάσεις και Προβλήματα, με τις αποδείξεις ή λύσεις τους περίπου: Τριάντα .
β. Νέες Μέθοδοι: Μία .
γ. Σχετικές νέες Θεωρίες: Αρκετές.
3. Πραγματοποιήθηκαν εδώ:
(α). Δημοσιεύσεις (αναρτήσεις) περίπου: Πεντακόσιες εξήντα.
(β). Επισκέψεις συνολικά περίπου: Διακόσιες ενενήντα χιλιάδες.
4. Το παραπάνω βιβλίο ολοκληρώθηκε σε δύο έτη περίπου:
α. Αποτελείται, από επτακόσιες εβδομήντα οκτώ έγχρωμες σελίδες.
β. Περιέχει, εκατό τριάντα επτά έγχρωμα, καλλιτεχνικά σχήματα ακριβείας και πολλές έγχρωμες εικόνες για κάλυψη λευκών μερών σελίδων, από το Clip Art του Word.
γ, Αναγράφονται, πολλές θεωρίες, ορισμοί, πέντε νέες μέθοδοι (κλειδιά), κτλ, για Αρμονικές Ενελίξεις, Αρμονικά Πολύπλευρα και Αρμονικές Γραμμές (Συνευθειακές και Ομοκυκλικές) και κυρίως την περίφημη νέα μέθοδο του «Αρμονικού Μετασχηματισμού».
δ. Αναφέρονται, διακόσιες δέκα επτά Προτάσεις- Προβλήματα, κτλ, με τις αποδείξεις-λύσεις τους.
ε. Συνοδεύεται, σε ένθετο, βοηθητικό φυλλάδιο, με όλα τα σχήματα του βιβλίου, για την διευκόλυνση των αναγνωστών του.

Προσωπικά, από την παραπάνω μελέτη-έρευνα, αποκόμισα πολλές γνώσεις και είχα πολλά Γεωμετρικά οφέλη, που μου ήταν άγνωστα.


Με Αρμονική Γεωμετρική Αγάπη.
Νίκος Κυριαζής.

Δημοσίευσηαπό ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ   » Κυρ. Ιαν. 10, 2016 9:34 am 

(ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΌ ΤΟΥ)

Αγαπητοί φίλοι, φίλοι της Αρμονικής Γεωμετρίας.
Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας κάνω γνωστό ότι με τη μεγάλη βοήθεια του φίλου Αλέξανδρου Συγκελάκη, τον οποίο και ευχαριστώ πάρα πολύ, πετύχαμε να γίνει πραγματικότητα υπόσχεσή μου, ότι θα επιδιώξω το Νέο Βιβλίο μου Αρμονική Γεωμετρία, ολοκληρωμένο να το αναρτήσω στο mathematica.gr. Έτσι σήμερα το αναρτώ ΕΔΩ, για να το γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι φίλοι της Γεωμετρίας και να το αξιολογήσουν.

Άλλωστε, δε θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, καθώς το βιβλίο αυτό, είναι ΠΑΙΔΙ του mathematica, αφού εδώ γεννήθηκε, με έναυσμα μια Γεωμετρική Άσκηση που είχε αναρτηθεί τότε και ανδρώθηκε με τμηματικές αναρτήσεις μου.

Θα ήταν παράληψη αν δεν ευχαριστήσω, τους φίλους Συντονιστές του mathematica και τον πολύ καλό φίλο Κώστα Βήττα, που συνεργάσθηκαν εποικοδομητικά με τον Αλέξανδρο, για την πραγμάτωση τούτου.

Η δυσκολία, για την επίτευξη τούτου, έγκειται στον μεγάλο όγκο του (780 σελίδες, 35 ΜΒ του Word).

Έτσι αγαπητοί φίλοι, έναν Νέο Κλάδο της Ευκλείδειας Γεωμετρίας, ή αν θέλετε μια Νέα Γεωμετρία, θα μπορούν στο εξής να απολαύσουν οι φίλοι της Γεωμετρίας, χωρίς δυσκολίες και έξοδα.

Σήμερα, μια ακόμη υπόσχεση θα δώσω στους φίλους, ότι θα κάνω τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το βιβλίο αυτό, αφού εκδοθεί, το συντομότερο δυνατό, να τύχει και κάποιας διεθνούς εμβέλειας βράβευσης, μετά και από κάποιες ακόμη βελτιώσεις του (κυρίως από πλευράς εμφάνισής του).

ΕΥΧΟΜΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΛΉ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΆ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΌ ΣΑΣΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗΣ ΦΙΛΤΑΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.


Με Αρμονική Γεωμετρική Αγάπη
Νίκος Κυριαζής.

2 σχόλια:

  1. Πολλά σχόλια από μαθηματικούς και όχι μόνο, υπάρχουν στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί φίλοι,
    φίλοι της Αρμονικής Γεωμετρίας, απλά θα επιδιώξω εδώ να σας ενημερώσω σχετικά με τις προσπάθειές μου, για την ανάδειξη και αξιοποίηση, του βιβλίου μου «Αρμονική Γεωμετρία», που πιστεύω ότι τις δικαιούται.

    Χρειάσθηκε περίπου ένας χρόνος, για να ολοκληρωθεί η μετάφραση, του παραπάνω βιβλίου μου στα Αγγλικά, καθώς προέκυψαν πολλές δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίσαμε και με την βοήθεια των πολύ καλών φίλων Γιώργο Μπαλόγλου και Νίκο Δεργιαδέ, τους οποίους και ευχαριστώ πολύ.

    Τελικά το βιβλίο αυτό εκδόθηκε και στην Αγγλική γλώσσα, ακριβώς με την ίδια γνωστή μορφή που έχει εκδοθεί και στα Ελληνικά, με σκοπό να σταλεί σε ξένα Πανεπιστήμια και Οίκους Διεθνών Βραβεύσεων, με επιδίωξη την βράβευσή του.

    Μία άλλη προσπάθειά μου ήταν, να εκδοθεί τούτο και από την γνωστή Άμαζον, με σκοπό να γίνει γνωστό παγκοσμίως, όσο βέβαια είναι δυνατό. Τούτο επιτεύχθηκε, μετά από 1,5 χρόνο περίπου, καθώς προέκυψαν πολλές δυσκολίες προσαρμογής του βιβλίου, στον Κανονισμό της Άμαζον. Για την εργασία αυτή συνέβαλαν ο φίλος Γιώργος Μπαλόγλου, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ και ο κύριος Πλάτων Μαλλιάγκας της mediterra books, τον οποίο ευχαριστώ πολύ, γιατί με βοήθησε πάρα πολύ, μη «φειδόμενος κόπων και διάθεση απεριόριστου χρόνου».

    Τελικά, το βιβλίο αυτό εκδόθηκε και από την Άμαζον στα Αγγλικά σε έντυπη και τελείως άλλη μορφή, σε 3 τόμους, άλλο εξώφυλλο κτλ, αλλά και σε ψηφιακή μορφή σε kindle.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα βιβλία μου εδώ (Αγγλία):
    https://www.amazon.co.uk/Nikos-D.-Kyria ... 07HDDXTGF/
    ή εδώ (Αμερική):
    https://www.amazon.com/Nikos-D.-Kyriazis/e/B07HDDXTGF/
    Ακόμη και αν αναγράψουν σε μηχανή αναζήτησης:
    “Harmonic Geometry Nikos's”
    ή απλά “Nikos D. Kyriazis”.

    Για τα παραπάνω βιβλία έγινε και μια διαφήμιση, τα στατιστικά αποτελέσματα της οποίας αναμένουμε.


    Νίκος Κυριαζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή