drop down menu

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Κανέλλος Σπύρος: σχολικά βιβλία με λύσεις

Το σχολικό έτος 1975-76  ο γνωστός φροντιστής  Σπύρος Κανέλλος τότε έγραψε μια σχολική Γεωμετρία για την Θετική Κατεύθυνση. Παράλληλα ανατέθηκε στον Χρήστο Παπανικολάου να γράψει μια σχολική Γεωμετρία για την Θεωρητική Κατέυθυνση. Η διτομη Γεωμετρία του Κανέλλου, το φροντιστηριακό βοήθημα, ήδη ξεχώριζε.  Η Θεωρητική Γεωμετρία τότε ξεκινούσε στην Γ΄ Γυμνασίου με ύλη  Ισότητα Τριγώνων - Αίτημα παραλλήλων - Τετράπλευρα - Γωνίες στον κύκλο. Οπότε η Γεωμετρία που έγραψε, ξεκινώντας από Δ Γυμνασίου δεν ξεκίνησε από την αρχή της ύλης της τότε Θεωρητικής Γεωμετρίας. 

Έγραφε λοιπόν για τις  Δ΄- Ε΄  -ΣΤ΄ Γυμνασίου Θετικής Κατευθύνσεως  το έτος 1975-76, το εξής βιβλιο (σκαναρισμένο από το ΙΕΠ): 


              

Ισως βελτώσω το παραπάνω αρχείο pdf ή το δώσω εκ νεου για σκανάρισμα. Ίδωμεν.


 Από το επόμενο σχολικό έτος, μετονομάστηκε η Δ-Ε-ΣΤ Γυμνασίου σε Α Β' Γ Λυκείου κι έσπασε το βιβλίο σε 2 μέρη :

Για τρια σχολικά χρόνια κυκλοφόρησε το Α΄μέρος σαν 

Α΄Λυκείου Θετικής Κατευθύνσεως 
https://drive.google.com/file/d/0B9uh0VymSVrpdDcyREV4NzdldW8/edit

Για δυο σχολικά έτη, το Β΄μέρος κυκλοφόρησε σαν:


Β΄- Γ΄ Λυκείου Θετικής Κατευθύνσεως


https://drive.google.com/file/d/0B9uh0VymSVrpdy0zRzNEY2p1VFE/edit


 Η πλήρης έκδοση είναι του 1975, οπότε ανεβάζω και τα 7 λυσάρια της έκδοσης αυτής. Δεν υπάρχει λόγος να αναζητά κανεις τα λυσάρια των άλλων εκδόσεων, αφού η 1η περιέχει τις υπόλοιπες.

  

Δ1 (001 - 282)                                      Δ2  (283 - 464)





  

Ε1 (697 - 866)                                          Ε2  (867 - 1039)


 


Τα παραπάνω λυσάρια της 1ης έκδοσης 1975, Δ ' Ε'  ΣΤ' Γυμνασίου, Θετικής Κατεύθυνσης σε λίστα:


Δείτε άλλα παλιά σχολικά βιβλία Γεωμετρίας εδώ:
Δείτε ολα τα σκαναρισμένα βοηθήματα του Κανέλλου εδώ:


Ευπρόσδεκτά είναι οποιαδήποτε τετράδια Γεωμετρίας από οποιονδήποτε μεγάλο Γεωμέτρη της εποχής πριν το 1980, είτε τα σκανάρει κάποιος και μου τα στέλνει, είτε επικοινωνεί μαζί μου στο parmenides51 παπάκι gmail.com για να τα δανειστώ και να τα σκανάρω ο ίδιος, προκειμένου να διασωθεί κάτι ακόμα.Το ίδιο ας κάνει όποιος άλλος  έχει τον χρόνο και την διάθεση να σκανάρει οποιοδήποτε εξαντλημένο βιβλιο Μαθηματικών γενικότερα, όχι απαραίτητα Γεωμετρίας, με την πρόθεση να ανέβει δημόσια για να διασωθεί και να το βρίσκουν όλοι.

2 σχόλια:

  1. Κανέλλος : Μια μοναδική και εξέχουσα παρουσία στο χώρο της γεωμετρίας που θα μείνει σταθμός στη μαθηματική κοινότητα.Μπορεί τα βιβλία αυτά να μην προσφέρονται πια για το μέσο μαθητή, είναι όμως σταθμός και φάρος για κάθε μαθηματικό. Τάκη, σε ευχαριστώ και από εδώ για αυτό το ιερό έργο που ξεκίνησες και που με τόσο ζήλο συνεχίζεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω!!!! Μπραβο!!!!!! Τα είπε όλα ο μπάμπης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή