σχολικό υλικό για μαθητές προχωρημένο υλικό για ρομαντικούς επιπλέον υλικό για καθηγητές εξαντλημένα αρχεία σκαναρισμένα προσωπικό υλίκο
Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου ελληνικές συλλογές ασκήσεων πρόσφατα άρθρα
+ εργασίες
σχολικά βιβλία 1940-2016 Απολλώνιο πρόβλημα
Μαθηματικά Β΄ Γυμνασίου αντιστροφή + γεωμ. μετασχηματισμοί διπλωματικές εργασίες τετράδια γνωστών Γεωμετρών ανακατασκευές βιβλίων (ανενεργή)
Μαθηματικά Γ΄ Γυμνασίου κωνικές τομές γεωμετρικά πρόσφατα βιβλία παλιά βοηθήματα Γεωμετρίας Στήλη της Γεωμετρίας (ανενεργή)
Γεωμετρία Α΄ Λυκείου μη Ευκλείδειες Γεωμετρίες σύγχρονες βιβλιοπροτάσεις παλιά βοηθήματα Τριγωνομετρίας
Γεωμετρία Β΄ Λυκείου Παραστατική + Προβολική ιδανική βιβλιοθήκη Γεωμετρίας παλιά βοηθήματα Αναλ. Γεωμετρίας
(αρχική σελίδα) η γεωμετρία στις εισαγωγικές εξετάσειςΚιβωτός Εργασιών Γεωμετρίας

Για αξιόλογο υλικό διαχρονικά στα υπόλοιπα Σχολικά Μαθηματικά, ελάτε στην σελίδα: Για την αγάπη των μαθηματικών
Για προβλήματα Γεωμετρίας Ολυμπιάδων, σημειώσεις & βιβλία στα Αγγλικά, ελάτε στην σελίδα: Imogeometry

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

οι Ρομαντικοί της Γεωμετρίας, νέα ομάδα στο facebook

Οι Ρομαντικοί της Γεωμετρίας (facebook)


https://web.facebook.com/groups/parmenides52/

   Στο facebook μέχρι πρόσφατα υπήρχε μόνο η σελίδα για την αγάπη των μαθηματικών (facebook).
Την σελίδα αυτή την χρησιμοποιώ για να ενημερώνω τα μέλη του facebook για:
  • για νέα αρχεία που έμπαιναν στις σελίδες για την αγάπη των μαθηματικών (blogspot) και για τους ρομαντικούς της γεωμετρίας (blogspot)  και για όποιες αλλαγές γίνονταν κατά καιρούς στις σελίδες αυτές
  • για τρέχοντες εξελίξεις σχετικές είτε με τα Μαθηματικά, είτε την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είτε τις Πανελλαδικές 
  • αξιόλογα άρθρα από άλλες σελίδες, στις οποίες ποτέ δεν αναδημοσιευα παρά έδινα μόνο τον σύνδεσμο. Πολλά από αυτά δίνονται σε σύνδεσμους, μετά από εύλογο χρονικό διάστηστο κάτω μέρος στις στήλες της αγάπης των μαθηματικών (blogspot).

     Επειδή η Γεωμετρία είναι η αδυναμία μου κι επειδή κοιτώντας αντίστοιχες σελίδες ξενόγλωσσων ομάδων στο facebook, βλέπω οτι υπάρχει προοπτική για ομάδες εκεί, ξεκίνησα την Κυριακή 22 Ιουλίου την ομάδα οι Ρομαντικοί της Γεωμετρίας στο facebook, με αποκλειστικό θέμα την Ευκλείδεια Γεωμετρία. Επειδή στο facebook σε άλλες ομάδες υπάρχουν πολλά στοιχεία που δεν με βρίσκουν σύμφωνο, τέθησαν εξαρχής ορισμένοι κανόνες δεοντολογίας για την ορθή λειτουργία της ομάδας, αφενός για να αποφευχθούν προβληματικές καταστάσεις που συνάντησα σε άλλες σελίδες αφετέρου για να μην γίνουν μέλη τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτές. Διαβάστε την περιγραφή της ομάδας εξαρχής.

Αν αισθάνεστε Ρομαντικός της Γεωμετρίας  και  μπορείτε να μείνετε συνεπείς σε όσα ορίζονται στην περιγραφή της ομάδας, είστε ευπρόσδεκτοι. Κάντε αίτηση ένταξης κι εγώ εγκρίνω κάθε περίπτωση ξεχωριστα.

Χρονόπουλος Τάκης

Ενημέρωση
Για να είναι διαχειρίσιμο και προσβάσιμο το υλικό εκτός ομάδας, ετοιμάστηκε η καρτέλα υποστήριξης της ομάδας στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου