Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018

Νικολάου Νικόλαος

  • Νικολάου Νικόλαος - Ασκήσεις Γεωμετρίας (2η) 1938
  • Νικολάου Νικόλαος - Μεγάλη Γεωμετρία (Z) 1954
  • Νικολάου Νικόλαος - Μεγάλη Ευθύγραμμος Τριγωνομετρία (8η) 1954
  • Νικολάου Νικόλαος - Παραστατική Γεωμετρία (3η)
  • Νικολάου Νικόλαος - Συμπλήρωμα Γεωμετρίας (2η) 1938

Από τους Γεωμέτρες της παλιάς σχολής, ηταν και ο πολυγραφότατος Νικόλαος Νικολάου. Για πολλά χρόνια το σχολικό του ήταν το επίσημο βοήθημα, αλλά για τους πιο απαιτητικούς είχε γράψει μια μεγάλη Γεωμετρία την οποία βελτίωσε γράφοντας  και το Συμπλήρωμά της. Μελλοντικά θα ανέβουν και οι λύσεις της  Γεωμετρίας, που περιείχαν και λύσεις του Συμπληρώματος της Γεωμετρίας του.


Μεγάλη Γεωμετρία (Ζ εκδ 1954)Συμπλήρωμα Γεωμετρίας (2η εκδ 1938)


ορίστε και η 2η έκδοση από το λυσάρι των παραπάνω βιβλίων

Ασκήσεις Γεωμετρίας (2η) 1938Ευγνωμονούμε για το σκανάρισμα των παραπάνω βιβλίων τον Νίκο Αννιτσάκη από τις ΗΠΑ, και των παρακάτω τον Γιώργο Δομουχτσή από τις Σέρρες.

Μεγάλη Ευθύγραμμος Τριγωνομετρία (8η) 1954Παραστατική Γεωμετρία (3η έκδοση)άλλα βιβλία του ίδιου συγγραφέαΘεωρητική Αριθμητική (6η) 1954


Συμπλήρωμα Μεγάλης Άλγεβρας (Α΄έκδοση)


Φροντιστηριακά Μαθηματικά Θέματα 
                                  τευχος Α΄ 1939 ,               τευχος Β' 1947 (λύσεις του Α)
  

Στοιχείωδης Μαθηματική Φυσική, 1931 (1η)


Ευπρόσδεκτά είναι οποιαδήποτε τετράδια Γεωμετρίας από οποιονδήποτε μεγάλο Γεωμέτρη της εποχής πριν το 1980, είτε τα σκανάρει κάποιος και μου τα στέλνει, είτε επικοινωνεί μαζί μου στο parmenides51 παπάκι gmail.com για να τα δανειστώ και να τα σκανάρω ο ίδιος, προκειμένου να διασωθεί κάτι ακόμα.Το ίδιο ας κάνει όποιος άλλος  έχει τον χρόνο και την διάθεση να σκανάρει οποιοδήποτε εξαντλημένο βιβλιο Μαθηματικών γενικότερα, όχι απαραίτητα Γεωμετρίας, με την πρόθεση να ανέβει δημόσια για να διασωθεί και να το βρίσκουν όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου